Savetovalište za kontracepciju

Ako želite najsavremenije kontraceptivno sredstvo u skladu sa vašim zdravstvenim stanjem, ginekološkim nalazom, seksualnim željama i navikama možete se javiti u naše savetovalište za kontracepciju.

Na raspolaganju vam je veliki izbor kontraceptivnih sredstava različite primene i dejstava.

Oralna kontraceptivna sredstva pružaju apsolutnu zaštitu od neželjenje trudnoće. Veliki broj farmaceutskih kuća nudi hormonsku kontracepciju sa varijacijama u sastavu i sadržaju. Pravilno odabrana kontraceptivna pilula, sa najnižim sadržajem hormonske supstance visokog kvaliteta, može se bezbedno koristiti dugi niz godina bez pauze. Postkoitalna kontracepcija podrazumeva primenu hormonskog preparata.

Potpuna i bezbedna zaštita od začeća može se postići i postavljanjem intrauterinih uložaka, popularnih spirala. I one se razlikuju po svom sastavu i kvalitetu. Samo prisustvo spirale od inetrnog metala (srebra, zlata ili bakra) unutar materice sprečava razvoj trudnoće. Hormonske spirale su pouzdanije i delujući lokalano na sluzokožu materice smanjuju obimnost menstrualnog krvavljenja.

Iako manje pouzdanosti, hemijska kontraceptivne supstance mogu biti ponekad adekvatan izbor.

Mehaničkom barijerom (kondom, dijafragma), sprečavaju se začeće i prenošenje zaraznih bolesti.

Kontaktirajte nas

Molimo vas izaberite jednu od usluga i u kratkim crtama objasnite detalje vašeg zdravstvenog problema i mi ćemo vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku.

Kontakt forma
Checkboxes *
Captcha